home
over ons
meedoen met Sincère
producties
steun Sincère
contact

Over ons

Theaterkoor Sincère is een groep van ruim veertig enthousiaste zangers en zangeressen uit de regio Son en Breugel. Ons doel is om binnen de mogelijkheden van onze vereniging tot kwalitatief hoogwaardige muziektheaterproducties te komen.


Vereniging Sincère is aangesloten bij de Bond voor Amateurmuziek “BALK” onder nummer 3549 en staat als vereniging inschreven bij de Kamer van Koophandel te Eindhoven onder nummer 17144617. Stichting Theaterproducties Sincère staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Eindhoven onder nummer 17170471.

Ons post adres is: Secretariaat Theaterkoor Sincere, Vestapad 20, 5694 WH Son en Breugel

Geschiedenis

Theaterkoor Sincère werd opgericht in 1969 als jongerenkoor van Son & Breugel. Vele jaren stond het goed bekend staande koor onder leiding van dirigent Bert Buurman. Jarenlang werden de traditioneel druk bezochte missen in de St. Petrus-Banden kerk opgeluisterd. Nadat diverse anderen, waaronder Angelo Smulders, een bijdrage leverden als dirigent, nam in 1993 Marty van der Staak uit Best het dirigentstokje van Sincère ter hand. Onder zijn leiding ging er een andere wind waaien door het koor. De binding met de kerk werd minder groot en het koor wilde meer dan het opluisteren van Heilige missen. Shows wilden de leden gaan opvoeren, met decors en afwisselende kleding!

De eerste grote productie werd "Anders dan de rest" in 1998, de naam verwees letterlijk naar een nummer met die titel, geschreven door een koorlid. Figuurlijk echter sloeg het op datgene wat Sincère wilde zijn: geen doorsneekoor, maar een groep die daadwerkelijk anders was dan andere koren. Vanaf dat moment werden alle produkties geheel in eigen beheer gemaakt, ook de kleding en decor werden door koorleden en partners zelf verzorgd. In de beginjaren werd ook de choreografie door zingende leden bedacht en ingestudeerd.

Op deze manier werden er een aantal produkties gemaakt:
de kerstproduktie "Christmas in our eyes" (1997);
de kerstproduktie "Wereldkerst I" (1998);
de kerstproduktie "Wereldkerst II" (1999);
de produktie "Van Son tot Saigon" (2001);
de kerstproduktie "Do you hear what I hear" (2001);

   

Inmiddels had Wim Hofstra uit Veldhoven de leiding overgenomen. In 2001 werd er ook nog een CD opgenomen "Celebrate" (nog beperkt verkrijgbaar), gecombineerd met een optreden op radio 5. Op 1 januari 2001 werd de zelfstandige vereniging Sincère opgericht, waardoor het koor geheel op eigen benen kwam te staan.

Van 2002 tot 2012 was de muzikale leiding in de bekwame handen van Dirk Kokx. De eerste produktie onder zijn muzikale leiding was "One Sensation" in 2003, een show die alom bewondering oogstte. Voor het eerst werd er bij deze produktie gewerkt met een professionele regisseur: Sonja Hoedeman uit Den Bosch. Om financiële risico's voor de vereniging bij grote produkties te voorkomen, werd in 2004 de Stichting Theaterprodukties Sincère opgericht.

In 2005 maakte Sincère furore met de musical ‘Jozef en zijn Mieterse Familiespektakelshow!’, een eigen bewerking van ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’, nog voordat Joop van den Ende deze musical uitvoerde. Het koor zette vanaf nu een professionele regisseur in in de persoon van Sonja Hoedeman.

2007 was het jaar van de musical Dick Turpin. Deze musical was nog nooit op het Europese vasteland uitgevoerd, en Sincère had dus een primeur te pakken. In 2008 heeft Sincère, op uitnodiging van harmonie Pro Honore Et Virtute, meegewerkt aan een Promsconcert: de Oase Proms. Mede door de samenwerking met koor Een Van Zin en vele andere artiesten, zoals Aris Weel en Linda Smeets, werden het twee zeer succesvolle concerten.

2009 was een bijzonder jaar: het 40-jarig bestaan van het koor werd groots aangepakt met de spektakelshow Drakentraan. De HTC-tennishal in Son werd omgetoverd tot een waar theater met een tribune waar ruim 700 mensen op konden plaatsnemen, en het podium werd een waar sprookjes paradijs met tovenaars, elfen, bosnimfen en zelfs een draak. Ook werd er voor Drakentraan voor het eerst samengewerkt met een echt symfonisch orkest van bijna 30 muzikanten.

In 2012 was het tijd voor de tweede megaproductie van Sincère: Huizenjacht, wederom in de HTC-hal. Het orkest bij deze productie was nog groter dan dat bij Drakentraan. Bij deze productie werd voor het eerst samengewerkt met regisseur Richard Sprokkereef.

Zowel Drakentraan als Huizenjacht leverden 5x een uitverkochte zaal op van zo'n 700 mensen per uitvoering.

Na de zomervakantie van 2012 werden de voorbereidingen getroffen voor het promsconcert Harmony & Stars in Concert. Een samenwerking met de Sonse harmonie Pro Honore et Virtute en dirigent Richard Meulendijks. De grenzen van het koor werden weer flink verlegd: het beroemde ‘March of the Toreadors’ uit de opera Carmen werd uitgevoerd.

In 2013 stonden wij dan met de harmonie tijdens de PROMS op het geweldige podium waar ook Jamai en Karin Bloemen optraden, naast diverse lokale artiesten.
In 2014 zetten we een tandje bij en brachten wij met een geweldige rockband onze Thunder Rock Night in een stomend Vestzaktheater. Inmiddels had Paul van Gorp het  dirigentenstokje overgenomen. Later dat jaar luisterden 4000 enthousiaste mensen in de openlucht naar een reprise van dit spektakel tijdens de Bevrijdingsfeesten in Son.
Ook namen we deel aan het Breugels Festijn in de tent en in december voerden we enkele keren een heuse Flashmob uit in kerstsfeer in de winkelstraten van Son.
In 2015 nam Sincère deel aan een korenfestival in Theater De Enck te Oirschot.
In 2016 gaven we drie openluchtoptredens: vanwege het 10-jarige bestaan van de Kiosk in Son, deelname aan Rooi Vol Koren in St. Oedenrode en een bijdrage aan de Dickenstocht bij Zonhove in Son. 
In 2017 namen we deel aan een korenfestival in zalencentrum De Beurs in St. Oedenrode, droegen bij aan een vriendenconcert op Zonhove en zongen we bij Ons Dorp Zingt Kerst in zalencentrum De Zwaan in Son. 
In 2018 zongen we drie keer tijdens Rooi Vol Koren en stonden we met andere gezelschappen in het Parktheater Eindhoven tijdens Musicals in Motion.

Op 13 september 2019 brachten we samen met de Sonse Harmonie het halve dorp in ontroering en onder de indruk met een onvergetelijk “Remember September”-concert op het Kerkplein in het kader van de herdenking van de bevrijding 75 jaar geleden.
Op 24 en 25 oktober 2019 vierden we ons 50-jarig bestaan met twee prachtige jubileumconcerten in het Vestzaktheater en op zaterdag 26 oktober een feest plus reünie ook daar. Veel mooie momenten om op terug te kijken. Het 50-jarig jubileum hebben we aangegrepen om een nieuw fris koorlogo te laten ontwerpen. Dat is bij deze feestelijkheden gepresenteerd.

 Eerdere logo:    Nieuw logo:
     

Sincère & Friends

Afwisselend met de grote producties heeft Sincère ook regelmatig concerten georganiseerd met bevriende muziekgezelschappen uit de omgeving. Deze optredens vinden over het algemeen plaats in het Vestzaktheater onder de noemer ‘Sincère & Friends’. Inmiddels heeft Sincère bij deze optredens o.a. samengewerkt met The Groove Factory, De Eigenheimer Muzikanten, Theaterkoor Nutsz en KeyChord. Verder heeft Sincère rond de Kerstdagen in 2009 en 2011 optredens verzorgd bij 'Ravenstein bij Kaarslicht' en in maart 2014 stond een spetterende Thunder Rock Night op het programma met onze Allstar-Friends.

Agenda

Helaas gaan onze optredens voor dit jaar niet door vanwege corona maatregelen. We hopen in het najaar van 2021 weer live aan de slag te kunnen gaan.

 


Nieuws 

Hou onze Homepage en Facebookpagina in de gaten.

 


Inloggen ledensite
Gebruikersnaam: 
Wachtwoord: